Home | Nieuws | Contact

Catwalk muziek

Bij modeshows gaat het natuurlijk om het showen van de nieuwste mode collecties voor het komende seizoen. Muziek speelt hier een belangrijke rol bij. Voor modellen die over de catwalk lopen, is de muziek een houvast om het ritme van het lopen te bepalen, deze modelclub kan je hier eventueel meer over vertellen. Ook zorgt de catwalk muziek voor de sfeer en versterkt het imago van de collectie.

Het belang van runway muziek

Een ontwerper dient in grote mate rekening te houden met de keuze voor muziek. Het geluid moet namelijk aansluiten op de sfeer en zo niet, dan slaat de ontwerper de plank volledig mis. Vaak wordt er niet zo stil gestaan bij de catwalkmuziek door zowel de bezoekers niet als de recensenten. Maar runway muziek kan een modeshow maken of breken. Sommige mensen in de fashion industrie zijn zelfs van mening dat de catwalk muziek net zo belangrijk is als de kleding die geshowd wordt.

Muziek aspecten die van belang zijn

Bij het bepalen van de muziek moet rekening worden gehouden met een aantal aspecten. Zo is het volume erg belangrijk, maar ook het vaststellen van het thema. Foute muziek kan een verkeerde indruk geven en zorg ervoor dat je niemand beledigd of verveelt met de muziek die je kiest. Bovendien is te snelle muziek niet wenselijk voor de modellen en de bezoekers. Zorg ervoor dat de duur van de runway muziek gelijk loopt met de duur van de show. Tot slot bepaal je het geluid type, denk hierbij aan een dromerig, opzwepend, ingetogen geluid of juist prettige dansmuziek.

Een goede show neerzetten

Catwalk muziek zal dus zorgvuldig gekozen moeten worden om een goede modeshow neer te zetten. Er moet met verschillende belangrijke aspecten rekening worden gehouden om zowel voor de modellen als voor de bezoekers en de ontwerper zelf de modeshow goed te laten verlopen. Maar het is vooral de sfeer en de setting. De juiste muziek creeerd de juiste sfeer waar de kleding bij past. Bedenk je dat ook maar eens als je een gewone kleding winkel binnen loopt. Ook hier wordt de juiste muziek zorgvuldig gekozen.

< Terug naar overzicht