Home | Nieuws | Contact

Beste muziek festivals

Nederland is een festivalrijk land, dat is niet te ontkennen. Iedere regio of gemeente kent wel een initiatief voor een festival, vaak in stichting verband maar ook winstgevende organisaties die festivals organiseren zijn er genoeg. Welke festivals tot jou favorieten behoren ligt natuurlijk geheel aan je persoonlijke muziek smaak en ervaring. Festivals zijn er in alle soorten en maten. De overhand ligt in Nederland toch wel bij de dancefestival maar Jazz, techno, rock en pop festivals is ons landje ook meer dan rijk.

Dag en weekend festivals

Wat je voorkeur is op het gebied van festivals heeft naast muzieksmaak ook te maken met de duur van het festival en of de ligging. Houd je wel van een festival maar ben niet direct zo'n feestbeest en vindt je een dag al meer dan genoeg? Dan ben je meer een liefhebber van dagfestivals. Naast dagfestivals heb je ook weer weekend festivals. Weekend festivals hebben meestal een camping mogelijkheid waar de bezoekers lekker dichtbij kunnen kamperen om het ultieme festivalgevoel te beleven. Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter zijn voorbeelden van festivals met een campingmogelijkheid.

Festivals het hele jaar door

In Nederland zul je wel eens hebben gehoord van het festival seizoen. Het festival seizoen zou in de zomermaanden zijn vanaf april tot september. Dit is deels waar, organisatoren hebben het vaak over een festival seizoen van 6 maanden, meestal vanaf april tot oktober. Een festival hoeft overigens niet altijd 'open air' te zijn maar kunnen ook 'indoor' plaats vinden in een grote zaal, hal of beursgebouw.

Populaire festivals in Nederland

1. Pinkpop
2. DGTL
3. Lowlands
4. Solar Weekend
5. Awakenings
6. Loveland weekender
7. Down the Rabbit Hole
8. Best Kept Secret
9. Bungalente Festival
10. Where The Wild Things Are

Reviews