Home | Nieuws | Contact

Streaming muziek

Ben je bekend met het nieuwe internet fenomeen waar je gratis liedjes kunt beluisteren en hierna kunt downloaden voor een minimalistisch bedrag? Ben jij op zoek naar de ene nummer en kun je het nergens vinden? Dan kan online streaming muziek providers je een handje op weg helpen. Diensten als Spotify en Pandora bieden een breed assortiment aan allerlei soorten artiesten. Van bands uit de jaren 30 tot R&B artiesten van dit jaar. Een streaming dienst zoals Spotify biedt miljoenen nummers die gratis te beluisteren zijn. Installeer de applicatie op je computer en begin met het beluisteren van de nieuwste muziek, jouw favoriete artiest en nog veel meer.

Streaming muziek – een nieuwe innovatie manier om 'legaal' muziek aan te bieden

Dit jaar is bekend gemaakt dat de inkomsten die worden gehaald uit de online streaming muziekdiensten ongekend hoog is. Tot op vandaag de dag wordt er nog gigantisch veel illegaal gedownload over de hele wereld wat de muziek wereld kapot maakt. Artiesten die hard werken, veel moeite steken in hun muziek worden niet meer beloond als vroeger. Sinds de mogelijkheid van het downloaden van muziek bestaat via het internet is de omloop van illegale kopieën enorm gestegen. Online diensten die op slinkse wijze illegaal muziek aanboden kwamen met tientallen per week uit de grond. Sinds de opkomst van Itunes van Apple en de online streaming diensten waaronder Spotify en Pandora is het illegale circuit van muziek downloaden aanzienlijk gedaald. Uiteraard wordt er nog ontzettend veel illegaal gedownload. Maar het is duidelijk dat het drastisch is verminderd sinds de opkomst van de nieuwe muziek diensten.

De omzet die gemaakt wordt via de online streaming muziekdiensten is ongekend hoog.  1,1 miljard dollar gaat er in om. Wat t.o.v. Vorig jaar met 40 % is gestegen. Dit laat al zien dat het een nieuwe innovatieve wijze is van het aanbieden van legale muziek.

Reviews