Home | Nieuws | Contact

Spotify review

Uiteraard heeft ook de redactie achter nieuwe-muziek.nl een review geschreven over Spotify om onze bezoekers onze mening en kritische oog aan te bieden.

Spotify laat zich downloaden snel en gemakkelijk via de site en geeft talloze manieren waarop je het kan downloaden. Zowel voor iPad als Android machines kan er een applicatie op gedownload worden. Hiernaast is Spotify beschikbaar voor Mac Osx en Windows machines. Dit maakt het beschikbaar voor haast iedereen die beschikt over een internet verbinding en een computer, tablet of smartphone. De installatie van Spotify verloopt soepel en na de installatie is geklaard moeten de algemene voorwaarden gelezen worden en verschillende NAW en persoonlijke gegevens ingevuld worden. Begrijpelijk, want je hebt te maken met auteursbeschermend materiaal. Na het invullen van de noodzakelijke gegevens enkele opties waaruit je kunt kiezen. Kies op je afhankelijk van de versie “ Start using Library” dit laat zich al gauw zien door de grote button op het scherm. Druk erop en je zult zien dat de online database aan muziek wordt getoond op het scherm. Het zeer overzichtelijke scherm van Spotify laat zich voor de eerste keer en we zijn diep onder de indruk door de simpliciteit maar evengoed zeer geavanceerde functies die worden aangeboden. Het uiterlijk van de applicatie is gemakkelijk aan te passen, maar om het niet te ingewikkeld te maken bleven we hier met onze vingertjes van af.  Je zult al gauw kennis maken met de Sociale mogelijkheden van de applicatie. Spotify geeft je de mogelijkheid jouw geluistereden muziek en muziek smaken te delen op Facebook. Dit is natuurlijk een leuke dienst die het mogelijk maakt al jouw kennissen, familie en vrienden op Facebook kennis te maken met jouw fantastisch muziek.  

Aangezien wij gebruik maken van de gratis versie is al gauw te merken dat er verschillende advertenties worden getoond en zodra we kiezen voor wat muziek en er opeens uit de speakers reclame komt. Sinds wij een redelijk hard nummer waren aan het draaien en dus de speakers vol open hadden schrokken we van het harde geluid van de reclame. Een klein minpuntje wat je kan wegwerken door over te gaan naar de betaalde dienst van Spotify.  De snelheid van de applicatie is zeker om over te spreken. Uiteraard is het afhankelijk van de internet snelheid maar als je een beschikt over een gemiddelde internet verbinding van 2Mbit dan zit je goed. De applicatie is zeer overzichtelijk en beschikt over een zeer groot aanbod aan muziek artiesten, helaas zijn gouden oude niet altijd te vinden. Waarschijnlijk omdat muziekrechten vroeger al gauw werden verkocht en niet meer onder het behoedt van de labels staat zoals Sony, Universal en de andere grote spelers.

Reviews