Home | Nieuws | Contact

Online streaming diensten

Hier vind je informatie over de nieuwste innovatie manieren waarop je muziek kunt beluisteren, downloaden, video's kunt bekijken en muziek kunt kopen via de online muziekdiensten. Muziek downloaden is verreweg de meest populaire dienst voor mobiele telefoons. Op gepaste afstand volgen spelletjes als casual games en poker Ben je al bekend met de online diensten, lees dan de reviews welke wij als redactie het beste vinden. Hiernaast vind je handleidingen, die je kunt gebruiken om meer geavanceerd te werk te gaan met de online diensten. Deel je muziek via Facebook en beluister jouw favoriete artiesten online overal waar je bent. 

Muziek luisteren zonder te downloaden 

Het internet is de laatste tijd een steeds groter en belangrijker deel van ons leven geworden. Het was dan ook wachten op een programma dat muziek aanbood via internet. Het succesvolste programma die dit deed was iTunes. Bij dit programma kon je tegen een betaling een album of liedje downloaden en deze zo op je computer zetten, waarna je hem steeds kon luisteren. Hierna kwam het idee om alle muziek in een soort van digitale wolk te plaatsen, zodat iedereen, die toegang heeft tot internet, naar deze muziek kan luisteren. Het is hierbij niet mogelijk om de liedjes te downloaden, aangezien ze alleen maar gestreamd kunnen worden. Het gratis af laten spelen van muziek brengt wel verschillende juridische kwesties met zich mee. Daarom kan deze constructie niet in elk land hetzelfde zijn. In sommige landen is het helemaal onmogelijk om deze online streaming diensten aan te bieden.

Luister muziek overal waar je bent

In Nederland moet de muziekdienst contracten tekenen met platenmaatschappijen en auteursrechtenorganisaties. Deze platenmaatschappijen moeten al hun muziek beschikbaar stellen. Om er zeker van te zijn dat er ook een deel van het geld naar de artiest gaat, moet Buma/Stemra akkoord zijn. De bekendste online streaming dienst is Spotify. Grooveshark komt op een goede tweede plek. Een belangrijk verschil tussen Grooveshark en Spotify is dat Grooveshark op het moment nog gratis is. Bij Spotify zijn alleen de eerste 6 maanden gratis en hierna kun je nog maar een paar uur per maand luisteren, of je moet een abonnement afsluiten voor bepaald bedrag per maand. 

Miljoenen liedjes online streamen

Als je echt alle muziek wilt hebben, dan is het beter om voor Spotify te kiezen, deze hebben op het moment 18 miljoen liedjes, terwijl Grooveshark er 15 miljoen heeft. Een ander belangrijk punt is dat Spotify volkomen legaal is, bij Grooveshark wordt dit nog betwist. Een derde belangrijke dienst in Nederland die online streaming aanbiedt is Ziggo. Ziggo biedt deze dienst aan om zo klantvriendelijker te zijn richting de klanten van de Ziggo Dome, dit is een concertzaal. Zodra een artiest hier gaat optreden, zal er van tevoren een aantal van zijn liedjes te beluisteren zijn via de Ziggo streaming dienst. Op dit moment is er vooral muziek te beluisteren van Nederlandse artiesten, maar aangezien Ziggo een partnerschap aangaat met een Noorse streamings dienst, komen er binnenkort 12 miljoen liedjes bij. 

Reviews